welkom!

Verbeter de uitkomsten van zorg: Alle patiënten Fit4Surgery

Schrijf u in voor het 2e Nationaal Prehabilitatie Congres op 8 september 2022 in Eindhoven.

De fitheid van patiënten bepaalt hoe zij een grote operatie doorstaan. Met prehabilitatie kunnen we patiënten fit maken vóór hun operatie, alle patiënten Fit4Surgery.

Op dit congres vertellen koplopers en experts waarom patiënten minder complicaties hebben en een kortere opnameduur. Niet alleen zorgverleners zijn enthousiast, maar ook patiënten en zij delen graag hun ervaring met u. We zijn trots op het programma waarin ook zorgverzekeraars, zorgautoriteit en bestuurders hun visie delen. Dit is dé gelegenheid om samenwerkingen tot stand te brengen in onderzoek en uitvoering.

Bent u arts: chirurg, anesthesist, uroloog, orthopeed, huisarts, geriater, internist, oncoloog, gynaecoloog of MDL-arts? U leert hoe u uw patiënten een boost kunt geven vóór hun operatie of behandeling. Investeren in fysieke, metabole en mentale fitheid loont.

Bent u fysiotherapeut: U leert niet alleen hoe u deze patiëntengroep hoog intensief kunt trainen maar ook over de oncologische achtergrond en de samenhang met de andere pijlers van prehabilitatie. Samen met de KNGF en Chronisch Zorgnet vertellen wij hoe u deel kunt uitmaken van het nationaal netwerk in de eerste lijn.

Bent u diëtist: Graag gaan we met u in discussie hoe we rond een operatie de voeding kunnen optimaliseren maar ook over de suppletie van eiwitten en vitamines in samenhang met training.

Bent u verpleegkundig (specialist), casemanager of in een andere functie betrokken bij leefstijlverandering of mentale ondersteuning. U bent de spil in de organisatie, daarom bieden wij u handvatten aan om patiënten in hun kracht te zetten.

Bent u manager of bestuurder: De bestuursvoorzitters van de NZA en Radboudumc maar ook de zorgverzekeraars en een gezondheid econoom discussiëren graag met u over financiering en implementatie.  

Bent u onderzoeker of zorginnovator (of beide): Wij horen graag over uw projecten! Heeft u een innovatie in de pre-, per- of post-operatieve zorg, stuur dan vóór 1 augustus een abstract in voor een pitch en maak kans op de PREHAB innovatie prijs 2022. Abstracts over een zorginnovatie, een onderzoeksplan of uitkomsten van onderzoek zijn allemaal welkom. Wij gaan actief wetenschappers met elkaar in contact brengen om samen verder te komen.

Bent u enthousiast: Dat is mooi, want vanuit Máxima MC, de Stichting Fit4Surgery en de Werkgroep Prehabilitatie bieden wij ondersteuning op de werkvloer bij het opstarten van uw multidisciplinaire team. Wij delen graag alle protocollen en helpen bij het verzamelen van gegevens over de (toegenomen) fitheid van uw patiënten.

Kortom, prehabilitatie is teamwork. Voor alle pijlers van prehabilitatie is ruime aandacht. In de parallelsessies zorgen wij voor diepgang in ieder aandachtsgebied en de meeste zorgpaden komen aan bod. Voor alle disciplines is accreditatie aangevraagd.

De pauzes vinden wij net zo belangrijk als het programma. We willen de gelegenheid gebruiken om alle pioniers letterlijk in beweging te krijgen om één familie te creëren die elkaar helpt om prehabilitatie op korte termijn voor zo veel mogelijk patiënten beschikbaar te maken. Alle patiënten Fit4Surgery.

Uiteraard hopen wij, dat u als familielid blijft voor de afsluitende borrel en het congresdiner.

Gerrit Slooter

Namens Máxima MC, de Stichting Fit4Surgery, en de Werkgroep Prehabilitatie


Websites:
www.prehabcongres.org
www.fit4surgery.nl
LinkedIN
Online aankondiging